HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Egmond sluit
04-12-2013
Bezuinigingen, huurkosten en tegenvallende bezoekersaantallen en uitleencijfers liggen aan de sluiting ten grondslag.
De Bibliotheek Egmond in Egmond aan den Hoef, een vestiging van de Bibliotheek Kennemerwaard gaat dicht, zo wordt door het Noordhollands Dagblad bericht. Een van de aanleidingen voor de sluiting is de door de gemeente Bergen opgelegde bezuiniging voor de komende drie jaar van twintig procent, ofwel 50.000 euro per jaar.

Directeur Erna Winters geeft aan dat het sluitingsbesluit daarnaast voortkomt uit de hoge huur en de tegenvallende bezoekersaantallen en uitleencijfers. ‘De jaarlijkse huur is 100.000 euro en dat is niet meer op te brengen, ook al omdat het filiaal in Egmond aan den Hoef qua bezoek en uitleningen een van onze slechtst lopende vestigingen is. Vanuit maatschappelijk opzicht is sluiting niet goed.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Monique Verhaar-Broens
15-12-2013 10:04
 Wat een verrassing....De vorige directeur heeft jaren lang haar best gedaan om de bibliotheek zo chique mogelijk, zo ingewikkeld mogelijk, zo zakeijk mogelijk en  ook zo duur mogelijk te maken. De belangen van de inwoners van de Egmonden en waar zíj behoefte aan zouden kunnen hebben werd niet meegenomen...Ja, de elitaire, welbelezen 5% werd om hun mening gevraagd...Het 'gewone' egmondse publiek dat een enigszins gezellige, warme, open bibliotheek zou willen hebben waar ze elkaar treffen en een boek kunnen lenen, werd niet gehoord.
Nu betalen wij dus allemaal de rekening van deze hoogmoed...die dus duidelijk voor deze val, lag !

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie