HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Helmond-Peel zoekt aandeelhouders voor Voorleesbus
05-12-2013
Bibliotheek Helmond-Peel zoekt sponsors, zogeheten  'aandeelhouders', voor het medefinancieren van een Voorleesbus. Het gaat om een bedrag van 15.000 euro.  
Bibliotheek Helmond-Peel onderscheidt twee soorten aandeelhouders: 
  • Bedrijven, fondsen, serviceclubs e.d.: in de vorm van een of meer aandelen ad. € 500,-
  • Personen: in de vorm van een of meer steunaandelen ad. € 5,-
Ook sponsoring ‘in natura’ is mogelijk, zoals het verzorgen van het onderhoud van de Voorleesbus, het leveren van software voor digitale mogelijkheden, reclamemiddelen o.i.d.
Als tegenprestatie vermeldt de Bibliotheek Helmond- Peel alle namen van de aandeelhouders van de Voorleesbus op de website en in publicaties.

De officiële aftrap van de sponsoractie '100% Jeugd – Voorleesbus' vindt plaats op 14 december, wanneer Bibliotheek Helmond haar honderdjarige bestaan viert.

Bibliotheek Helmond-Peel wil met de Voorleesbus ook de kinderen gaan opzoeken die nog niet naar de bibliotheek komen. De bibliotheek meldt daarover: 'De 100-jarige bieb wil 100% van de kinderen bereiken en laten genieten van verhalen. Veel kinderen komen al naar de bieb aan de Watermolenwal of in de Bibliotheek op School. Maar nog niet allemaal: Daarom gaan we ze opzoeken!'
De Voorleesbus (pdf) moet een permanente voorziening worden, die door Helmond gaat toeren om voorleesprogramma's te verzorgen en daarbij stopt op plaatsen waar veel kinderen zijn: peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen, B.S.O.’s et cetera. Het gaat om een oldtimerbus die met de geworven sponsorgelden zal worden gerestaureerd en ingericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie