HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Franeker viert eeuwfeest
06-12-2013
Op 16 december wordt het startsein gegeven voor een feestweek.
Openbare bibliotheken bieden al meer dan een eeuw aan iedereen in Nederland toegang tot informatie en cultuur. In de negentiende en het begin twintigste eeuw ontstonden de eerste openbare leeszalen. In de universiteitsstad Franeker werd in 1913 op initiatief van het Nut de openbare bibliotheek gesticht.

Op maandag 16 december viert de Bibliotheek Franeker haar honderdjarig jubileum. Tijdens een besloten receptie zal door wethouder Thiadrik Twerda het startschot gegeven worden voor een feestweek.

Op woensdag 18 december is er een feestprogramma voor alle kinderen met gratis voorstellingen onder leiding van Gooitsen Eenling, docent drama aan de ROC Friese Poort. De donderdag staat in het teken van een besloten feest voor alle medewerkers van de bibliotheek, op vrijdag 20 december kan men samen met Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar zoeken naar voorouders. Ook is er uitleg over herstel van waardevolle boeken door een professioneel boekrestaurateur en de fotoshow van oude prenten, onder het motto: Oud Franeker in beeld. Bovendien kan jong en oud de hele week meedoen aan een fotowedstrijd in de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie