HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB en Museum Meermanno willen onderzoekscentrum rond rol boek in samenleving
10-12-2013
De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan vanaf 2017 nauwer te willen gaan samenwerken met Museum Meermanno en in dat kader mogelijk ook een onderzoekscentrum rond de rol van het boek in de samenleving op te zullen richten
Beide organisaties zullen de komende jaren nagaan of een dergelijk onderzoekscentrum levensvatbaar is. Over de intensievere samenwerking ondertekenden zij onlangs een intentieverklaring (pdf).

De KB meldt over het onderzoekscentrum: 'Beide instellingen zien mogelijkheden om een centrum in te richten dat de rol van het boek in de samenleving bestudeert en de resultaten van dat onderzoek breed verspreidt. Het centrum zal daarom zowel een wetenschappelijk als een educatief programma kennen. De komende jaren (2014-2016) zal Meermanno de mogelijkheden van zo’n centrum onderzoeken en een business-model opstellen. De KB biedt ondersteuning bij de opzet.' 

De KB en Museum Meermanno werken ook al samen op andere gebieden, onder andere met betrekking tot exposities, gezamenlijke collectievorming en een gezamenlijke website voor verluchte handschriften. Deze bestaande samenwerking is voor twee jaar verlengd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Perkamentus antiquarius
10-12-2013 17:58
Samenwerking met de KB ligt ook veel meer voor de hand dan samenwerking met het Letterkundig Museum zoals in de desastreuse bezuinigingsplannen van Halbe Zijlstra werd voorgesteld.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie