HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rozet geopend door Prinses Beatrix
10-12-2013
‘Arnhem straalt op deze zonnige dag omdat stad en provincie bijzonder trots zijn dat u vandaag de officiële opening van dit bijzondere gebouw verricht.’ Met die woorden richtte Herman Kaiser, sinds augustus burgemeester van de Gelderse hoofdstad, zich op dinsdag 10 december 2013 tot H.K.H. Prinses Beatrix, die door een druk op de knop en het starten van de introductiefilm de openingshandeling verrichtte van Rozet, het multifunctionele kenniscentrum aan de Rijn.  
Rozet geopend door Prinses Beatrix
Vóór de openingshandeling bracht Prinses Beatrix bezoeken aan het erfgoedcentrum, de bibliotheek, de kunstuitleen en de volksuniversiteit. Tijdens haar wandeling door het gebouw – een ontwerp van Neutelings Riedijk architecten - werd de prinses begeleid door Ria Oudega, directeur van de bibliotheek en bestuurder van de Stichting Beheer Rozet.

Opening Rozet Beatrix
Prinses Beatrix met links van haar burgemeester Hermans Kaiser van Arnhem en naast hem Clemens Cornielje, commissaris van de koningin in Gelderland.
 
De officiële opening van Rozet markeert het begin van een driedaags programma. Op vrijdag 13 december is er een programma speciaal voor het onderwijs. Zaterdag 14 december staat in het teken van een gevarieerd programma voor heel de stad onder het motto 'Rozet trakteert'.
Rozet ligt in Rijnboog, het gebied dat de historische binnenstad verbindt met de Rijn. Dit naoorlogse wederopbouwgebied fungeert als het zuidelijke deel van de binnenstad met culturele en uitgaansvoorzieningen, woningen en winkels. Ondanks het korte bestaan ontbreekt het Rozet niet aan erkenning. Zowel NRC Handelsblad als de Volkskrant kenden het gebouw reeds vijf sterren toe en door Bibliotheekblad werd de nieuwe bibliotheek afgelopen oktober gekroond tot Beste Bibliotheek van Nederland 2013 in de categorie grote bibliotheken. 

Zie ook dit bericht en het verslag van de officieuze opening voor het publiek in september.

Op 8 mei organiseren Bibliotheekblad en Rogues overigens een eendaagse studiereis naar Rozet, Nieuwegein en Laren. Voor meer informatie over deze studiereis, zie hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie