HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VakantieBieb weer live
11-12-2013
Al meer dan 125.00 lezers maken gebruik van de app.
De kersteditie van de VakantieBieb-app is op 9 december live gegaan en zal dat tot en met 25 januari blijven. Er kan gekozen worden uit e-books van onder anderen Arthur Japin, Maarten ’t Hart, Remco Campert, Jan Siebelink, Gerrit Krol, Tomas Lieske en Thomas Roosenboom.

De VakantieBieb is een app met een selectie van populaire e-books voor tijdens de vakantie. De lezer kiest een aantal e-books die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen is na het eenmalig registreren en downloaden niet meer nodig. De dienst is bedoeld voor alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen deze e-books lezen. Het boekenaanbod is onbeperkt beschikbaar, totdat de betreffende periode voorbij is, dan verdwijnen de boeken uit de boekenkast.

De VakantieBieb-app is via de App Store en Google Play Store te downloaden op tablet en Smartphone. Tijdens de vakantieperiodes is per keer een nieuwe selectie e-books beschikbaar.

Naast de VakantieBieb-app, waarvan al meer dan 125.000 lezers gebruikmaken, kunnen leden nu ook al 40.000 rechtenvrije en meer dan 500 rechtendragende e-books lezen via verschillende diensten van de bibliotheek. Deze diensten worden door Stichting Bibliotheek.nl (BNL) voor de samenwerkende openbare bibliotheken uitgevoerd.

Eind januari start de Bibliotheek met het uitlenen van e-books. BNL heeft daarvoor inmiddels al ruim 5000 rechtendragende e-books ingekocht. Het komende jaar zullen het er meer worden.

Zie ook de eerdere berichten over de VakantieBieb, hier, hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie