HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Fusie Zeeuwse Bibliotheek en Scoop per 1 januari onwaarschijnlijk
16-12-2013
Als fusiedatum wordt 1 juli 2014 realistischer geacht.
Zeeuws gedeputeerde George van Heukelom (SGP) heeft laten weten dat er organisatorisch en statutair nog te veel moet worden geregeld om op 1 januari 2014 al te kunnen fuseren, zo bericht de PZC. Als fusiedatum zou hij 1 juli van dat jaar realistischer vinden. Provinciale Staten debatteerden afgelopen vrijdag kort over de fusie en de kosten van dien. Men hield het kort omdat men pas twee dagen voordien het gevraagde feitenrelaas van het overleg en de afspraken tussen Gedeputeerde Staten en de raden van toezicht en bestuur van de fusiepartners had ontvangen, en er te weinig tijd was geweest om dat te bestuderen. ‘Zeker voor mensen met een baan’, aldus Statenlid Annebeth Evertz (PvdA), geciteerd door Omroep Zeeland.

Sjoerd Vellenga, de nieuwe interim-directeur van de Zeeuwse Bibliotheek, verbaast zich volgens Omroep Zeeland over de vele vragen van de statenleden. 'Dat is op zich jammer en voor een deel verbaast me dat ook, want volgens mij dateren veel kerngedachten en kaders al van december 2012. In die zin is het dus niet zo'n verrassing,' aldus Vellenga, die hoopt dat er de komende maanden een oplossing komt voor de frictiekosten.

Besloten werd de zaak in de commissie van 17 januari uitgebreid te bespreken. Voor die tijd willen diverse fracties duidelijkheid hebben over de kwestie van de 10 miljoen euro aan frictiekosten, waarover eerder bericht werd. De provincie heeft aangegeven deze kosten niet te willen betalen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie