HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BoekStart in Berkelland
03-01-2014
In aanvulling op het project organiseert de bibliotheek koffieochtenden voor ouders en deskundigen.
Op zaterdag 11 januari 2014 wordt in de Bibliotheek Eibergen, een vestiging van de Bibliotheek Oost Achterhoek, door wethouder Fred Mulkens het allereerste BoekStartkoffertje overhandigd. Daarmee is het BoekStartproject in de gemeente Berkelland van start gegaan, zo wordt bericht op de website van de bibliotheek.

Vanaf volgende week zaterdag kunnen ouders, die bericht hebben ontvangen van de gemeente, met de waardebon uit de brief terecht in de bibliotheken van Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede om ook een gratis koffertje (met daarin onder andere twee boekjes) te halen en hun kind in te laten schrijven als bibliotheeklid. De bibliotheken in Berkelland hebben een speciale babyhoek ingericht waar babyboeken voor baby’s van 2-12 maanden te vinden zijn.

Naast het uitdelen van de BoekStartkoffertjes zal de Bibliotheek Oost-Achterhoek koffieochtenden organiseren. Daarbij worden, in samenwerking met deskundigen van bijvoorbeeld Yunio, thema’s als zindelijkheid, voeding en (taal)ontwikkeling besproken, en wordt er voorgelezen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ouders met elkaar en met de aanwezige deskundigen informatie uitwisselen.

‘Als Bibliotheek willen we lezen voor iedereen aantrekkelijk en bereikbaar maken. Daarom is een lidmaatschap van de bibliotheek voor alle kinderen van 0 tot 14 jaar gratis. We willen door middel van het BoekStartkoffertje ouders stimuleren om al vroeg te beginnen met voorlezen. In onze bibliotheken geven de medewerkers met veel plezier tips over voorlezen en over geschikte boeken’, aldus de bibliotheek.

BoekStart is onderdeel van Kunst van Lezen, een initiatief van het ministerie van OCW, uitgevoerd door Stichting Lezen en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. BoekStart is in Berkelland een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, Yunio en de gemeente Berkelland.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie