HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zutphen: 7,3 miljoen voor cultuurcentrum
06-01-2014
De gemeente denkt jaarlijks een half miljoen te kunnen bezuinigen op de begrotingen van de bibliotheek en Musea Zutphen.
B&W van Zutphen willen een krediet van 7,36 miljoen beschikbaar stellen voor het project Broederenklooster, zo bericht Omroep Gelderland. Het betreffende Dominicanerklooster was oorspronkelijk onderdeel van een groter religieus complex. Daarvan resteren het zogenoemde dormitorium, refectorium, de kloosterkerk en een gedeelte van de oude kloostergang.

In het klooster zullen de stedelijke musea, bibliotheek, archeologische dienst, VVV en horeca worden samengevoegd tot een cultuurcentrum. De gemeente denkt met de investering in het klooster jaarlijks een half miljoen euro te kunnen bezuinigen op de begrotingen van de Musea Zutphen en de Bibliotheek Zutphen.

De provincie draagt ook 3,55 miljoen euro bij aan het project en verstrekt daarnaast een lening van 450.000 euro. De gemeenteraad praat op 13 januari over het voorstel van B&W. Eerder al werd er door de gemeente 1,13 miljoen aan voorbereidingskredieten gegeven. In juni vorig jaar werd ingestemd met een verbouwing die maximaal 5 miljoen euro zou kosten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie