HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliocenter: speeddate voor werkzoekenden succes
08-01-2014
Vanaf komende maand worden er ook miniworkshops gehouden.
Zoals eerder bericht, organiseert Bibliocenter vanaf deze maand als eerste bibliotheek in Nederland ‘Walk & Talk’-bijeenkomsten waar werkzoekenden informatie en ervaringen op het gebied van solliciteren met elkaar kunnen delen.

In december is de bibliotheek gestart met speeddate-bijeenkomsten voor werkzoekenden en uitzendbureaus, georganiseerd in samenwerking met het UWV en Werk.Kom. Zo’n 150 werkzoekenden die ingeschreven staan bij het UWV kwamen naar de bibliotheek. De eerste speeddate was vanwege de hoge opkomst een enorm succes, zo laat Bibliocenter weten, maar vooral vanwege de positieve ervaringen van alle deelnemende partijen: de uitzendbureaus uit de regio, het UWV en Werk.kom waren zo positief dat er meteen een volgende speeddate-bijeenkomst werd gepland, die zal op 21 januari gehouden worden. Bovendien is besloten dat het speeddaten met uitzendbureaus voor werkzoekenden komend halfjaar eenmaal per vier weken in de bibliotheek zal plaatsvinden.

‘Speeddaten is net als een gewoon sollicitatiegesprek’, aldus Bibliocenter in een persbericht. ‘Werkzoekenden maken in korte tijd kennis met de aanwezige uitzendbureaus. De werkzoekenden krijgen een paar minuten tijd om zichzelf te presenteren. Het is dus een sollicitatiegesprek tussen werkzoekenden en de aanwezige uitzendbureaus. Het uitzendbureau laat direct weten of ze iets voor de werkzoekende in kwestie kunnen betekenen. Als er passende vacatures zijn, wordt er direct een vervolgafspraak gemaakt.’

Bij Bibliocenter wordt naast het speeddaten met uitzendbureaus vanaf dit jaar ook maandelijks een Walk & talk georganiseerd. Hier kunnen mensen die op zoek zijn naar werk of naar een andere baan elkaar ontmoeten. Elke maand is er iemand te gast die zijn ervaringen deelt over hoe hij of zij een baan heeft gevonden of welke stappen iemand al ondernemen heeft en praktische tips geeft. Samen met anderen praten de deelnemers over thema’s die betrekking hebben op werk, zoals netwerken, solliciteren en LinkedIn. Daarnaast kunnen deelnemers een CV-check laten uitvoeren.

Vanaf 6 februari zijn er bij Bibliocenter miniworkshops over onderwerpen als ‘Netwerken, hoe doe je dat’, ‘Een goed CV maken’, of ‘Social media inzetten voor je sollicitatie’. Aan bod komen de nieuwste ontwikkelingen en hoe men die praktisch toepast op de eigen situatie. Deelname aan de Walk & Talks en het speeddaten is geheel gratis, deelname aan een miniworkshop kost 20 euro.

Walk & Talk is een activiteit van Bibliocenter in het kader van Taal & Werk en wordt mede gesubsidieerd door Provincie Limburg.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie