Bibliotheek Staphorst biedt onderdak aan Vluchtelingenwerk en Jongerenwerk
10-01-2014
De bibliotheek zal haar zolderruimte verbouwen om de inwoning mogelijk te maken.
In Staphorst krijgen Vluchtelingenwerk en het Jongerenwerk een plek op de zolder van de bibliotheek, zo bericht De Stentor.

De organisaties zijn momenteel krap behuisd in een tijdelijk onderkomen. Door verbouwing van haar zolderruimte wil de bibliotheek kantoorruimte creëren die ook door Vluchtelingenwerk en Jongerenwerk gebruikt kan worden. Met de verbouwing van de zolder is honderdduizend euro gemoeid, die door de bibliotheek moet worden opgehoest.

De bibliotheek ziet voordelen in de komst van de nieuwe bewoners: ‘Niet alleen krijg je op deze manier jongeren in de bibliotheek, ook allochtonen die bij Vluchtelingenwerk moeten zijn, komen zo in aanraking met boeken, belangrijk voor de taalontwikkeling. De Stichting Lezen en Schrijven is bezig met de realisatie van een Taalpunt in de bibliotheek. Laaggeletterden kunnen zich aanmelden om les te krijgen van een taalcoach.’