HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Drentse pilot Kunst in de Bieb
10-01-2014
In januari en februari kunnen bibliotheekklanten met 50% korting kunstwerken lenen.
In het kader van de pilot kan er in de bibliotheken van Beilen, Rolde, Vledder, Zuidlaren en Zuidwolde een schilderij, aquarel, litho of pentekening geleend worden uit de collectie van het Centrum Beeldende Kunst Drenthe (CBK). Het betreft een actie van Biblionet Drenthe in samenwerking met het CBK om het project Kunst in de Bieb te promoten, zo wordt gemeld op de website.

De kunstwerken zijn voor een klein bedrag per maand te leen. De klant kan via een interactief presentatiescherm in de bibliotheek een keuze maken uit het aanbod. Ongeveer een week na reservering kan het gekozen kunstwerk in de bibliotheek worden afgehaald. Biblionet Drenthe verzorgt het vervoer van de kunstwerken. Medewerkers zijn door het Centrum Beeldende Kunst bijgeschoold in kunstgeschiedenis, zodat ze vragen over de aangeboden kunst kunnen beantwoorden.

Drenthe is de eerste provincie waar Kunst in de Bieb van start gaat. Er wordt in de pilot samengewerkt door Biblionet Drenthe, CBK Drenthe en Stichting Bibliotheek.nl. Bij gebleken succes zal het project landelijk worden uitgerold.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie