HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rotterdam en Feyenoord hand in hand voor de jeugd
17-01-2014
De samenwerkingsovereenkomst zal bij de aftrap van de Nationale Voorleesdagen getekend worden.
Voetbalclub Feyenoord en de Bibliotheek Rotterdam gaan de taalvaardigheid en het leesplezier bij kinderen in Rotterdam stimuleren, zo wordt bericht op de website van de bibliotheek.

Beide partijen hebben werken al met programma’s en activiteiten die gericht zijn op de ontwikkeling van kinderen. Waar mogelijk zullen deze activiteiten met elkaar verbonden worden, teneinde zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar te bereiken.

De samenwerkingsovereenkomst wordt op woensdag 22 januari in de Centrale Bibliotheek Rotterdam getekend door Eric Gudde (algemeen directeur Feyenoord) en Gert Staal (directeur Bibliotheek Rotterdam). Aansluitend verzorgt Eric Gudde samen met Coentje, de mascotte van Feyenoord, de aftrap van de Nationale Voorleesdagen: het voorleesontbijt. Daarbij zal Gudde aan zo’n veertig peuters voor lezen uit het prentenboek van het jaar Krrrr... okodil! van Catherine Rayner. Volgens worden alle aanwezige kinderen getrakteerd op een ontbijtje.

Ook elders in het land worden voetbalclubs betrokken bij leesbevorderende activiteiten, zie de eerdere berichtgeving: hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie