HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Anne Vegter opent Poëzieweek 2014
20-01-2014
De Dichteres des Vaderlands is in Middelburg aanwezig bij activiteiten op diverse locaties.
Volgende week maandag 27 januari zal Dichteres des Vaderlands Anne Vegter in Middelburg de Poëzieweek 2014 openen met het programma Poëzie+. De Zeeuwse Bibliotheek, Zeeuwse boekhandels en de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren doen hieraan mee; ook alle basisscholen in Middelburg kunnen deelnemen. Drie dagen later, op 30 januari, vindt de Gedichtendag 2014 plaats.

Anne Vegter schreef een gedicht waarin zij het thema van Gedichtendag 2014 'Verwondering' koppelt aan het thema 'Oorlog'. Geïnspireerd door het gedicht van Anne Vegter gaan op 27 januari kinderen uit alle groepen van Middelburgse basisscholen aan de slag. Zij schrijven zelf een gedicht of illustreren regels uit het gedicht van Anne Vegter met poëzieposters.
Jongeren van de CS Walcheren staan die dag met hun eigen gedicht op de planken in de Stadsschouwburg Middelburg. Dat gaat gepaard met een optreden van Anne Vegter en de Eef van Breen Group, die haar gedicht op muziek heeft gezet.

Onder begeleiding van School der Poëzie schreven kinderen niet alleen gedichten, maar verzorgden ze ook de vormgeving ervan. Het resultaat daarvan, de expositie Poëzieposters+, is te zien in het stadhuis, in etalages in de binnenstad, de Aula van de Zeeuwse bibliotheek, het Zeeuws Archief en het Zeeuws Museum.

Tijdens de Gedichtendag, 30 januari, geeft Anne Vegter een workshop voor volwassen en houdt spreekuur als ‘Poëziedokter’. In de Zeeuwse Bibliotheek gaat zij aan tafel met de winnaars van de PoëzieRevue+.

Poëzie+ is onderdeel van de Poëzieweek. De poëzieweek 2014, die van donderdag 30 januari tot en met woensdag 5 februari in Nederland en Vlaanderen gehouden wordt. De week start met de Gedichtendag en wordt afgesloten met het Gedichtenbal.

Zie ook dit interview met Anne Vegter dat eind maart vorig jaar verscheen op bibliotheekblad.nl


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie