HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Inwoners Neede voor verhuizing bibliotheek
20-01-2014
Een locatie in het centrum komt de bereikbaarheid ten goede.
De weekkrant bericht dat een grote meerderheid van de inwoners van Neede voorstander is van verhuizing van de bibliotheek naar de Oudestraat. Zij hebben hun voorkeur bekendgemaakt in een onderzoek dat de Bibliotheek Oost-Achterhoek, waar de Bibliotheek Neede een vestiging van is, heeft gehouden onder leden en niet-leden.

De bibliotheek wil de huidige locatie in de boerderij De Meijer graag verruilen voor een momenteel leegstaand pand in de Oudestraat in het centrum, dat vanwege de centrale ligging toegankelijker en daarmee aantrekkelijker is. Bovendien is het pand geschikter als bibliotheekruimte.

Uit het onderzoek van de bibliotheek blijkt dat 80% van de leden en 83% van de niet-leden de voorkeur geven aan verhuizing naar de Oudestraat. Behalve de betere bereikbaarheid was de versterking van de functie van het winkelcentrum van Neede een reden om voor verhuizing te zijn.

De plaatselijke ondernemersvereniging kijkt uit naar een verhuizing: ‘De komst van de bibliotheek zal zorgen voor meer bedrijvigheid in het centrum. Hier kunnen de bestaande centrumondernemers hun voordeel mee doen, maar het vergroot ook de kansen op nieuwe ondernemers.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie