HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Raad voor Cultuur komt in juni met 'brede cultuurverkenning'
21-01-2014
De Raad voor Cultuur wil met een in juni te verschijnen 'brede cultuurverkenning'  inzicht krijgen in de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen de vier verschillende domeinen waarover hij adviseert: Beeldende kunst, vormgeving & architectuur, Erfgoed, Media (waar de bibliotheken onder vallen) en Podiumkunsten.
De Raad voor Cultuur omschrijft de verkenning als de eerste belangrijke stap op weg naar de ‘agenda cultuurbeleid’ waarin de Raad de minister van OCW adviseert over de hoofdlijnen van het cultuurbeleid 2017-2021.  De Raad gebruikt de cultuurverkenning om zijn gedachten te vormen over toekomstig cultuurbeleid en het publieke debat te voeden met onderbouwde trendanalyses en beleidsopties.

Het advies over de hoofdlijnen van het cultuurbeleid 2017-2021 verwacht de Raad in de lente van 2015 uit te brengen, waarna vervolgens een jaar later het advies volgt over de toekenning van vierjarige rijkssubsidies aan culturele instellingen: de Basisinfrastructuur.

Tijdens de voorbereiding van de cultuurverkenning, die zich richt op zowel het gesubsidieerde als het niet-gesubsidieerde culturele landschap, maakt de raad gebruik van de deskundigheid van zijn vier domeincommissies en kring van adviseurs, die zich breed zullen oriënteren. De cultuurverkenning wordt een overzichtelijke, handzame publicatie die de raad op eigen initiatief maakt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie