HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Uitgeverij Lemniscaat steunt bibliotheken
29-01-2014
Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan doet de uitgeverij 40.000 boeken cadeau.
De grootschalige sluiting van bibliotheekvestigingen en de daarmee gepaard gaande inkrimping van collecties baart uitgeverij Lemniscaat zorgen. Zij grijpt haar jubileum aan om haar complete fonds, alsmede alle boeken die in de toekomst zullen worden uitgegeven, cadeau te doen aan vijftig openbare bibliotheken.

De uitgeverij, die werk uitgeeft van schrijvers als Paul Biegel, Sjoerd Kuyper, Jan Terlouw, Thea Beckman en illustratoren als Ingrid en Dieter Schubert, Charlotte Dematons en vele anderen op haar website: ‘Als wij boeken uitgeven, dan zijn dat geen eendagsvliegen. Dan vinden wij dat die thuishoren bij mensen in de kast, in boekhandels en zeker in bibliotheken, die immers de functie hebben om kinderen en volwassenen te laten kennismaken met mooie boeken.

Wij zijn bereid daarin te investeren en hopen dat wij veel enthousiaste bibliothecarissen aan onze kant vinden om te proberen die boeken hoe dan ook bij het publiek te brengen. Want boeken in de kast zetten is één ding, maar boeken bij de mensen brengen is nog wel iets anders.

Bibliotheken die van dit aanbod gebruik willen maken verplichten zich om de collectie compleet te houden. Zij kunnen zich melden bij de uitgeverij. De bibliotheken met de meest enthousiaste plannen krijgen de voorkeur. In de Centrale Bibliotheek Rotterdam staat al sinds oktober 2013 een complete Lemniscaatbibliotheek, in een speciale Lemniscaatkast, waar intensief gebruik van wordt gemaakt.'

Meer informatie verstrekt uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek per telefoon (010-206 29 29) en e-mail. Zie ook dit eerdere bericht over de schenking van 850 boeken aan de Bibliotheek Rotterdam.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Nanno Nanninga
3-6-2014 13:20
 Hoera! Wij hebben zo'n collectie gewonnen en gan er heel veel leuke dingen mee doen.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie