HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Boekenweekschrijfwedstrijd bibliotheken morgen van start
31-01-2014
De vijf winnaars maken met Abdelkader Benali een literaire reis naar Marokko.
Tijdens de komende Boekenweek, die van 8 tot en met 31 maart gehouden wordt en als thema reizen heeft, geven openbare bibliotheken aan hun leden de verhalenbundel Ondertussen ergens anders cadeau. In deze bundel nemen bekende Nederlandse reizigers de lezer mee op reis naar hun meest dierbare reisherinnering. Gepaard hiermee gaat een schrijfwedstrijd, met als prijs een literaire reis naar Marokko. De schrijfwedstrijd start op zaterdag 1 februari en loopt tot 31 maart 2014, zo laat de CPNB weten.

‘In Ondertussen ergens anders beschrijven bekendheden de reiservaring die hen het meest aan het lachen maakte, het diepst ontroerde of misschien zelfs wel hun kijk op het leven veranderde. Zo belicht minister Frans Timmermans het fenomeen fernweh, biedt Olcay Gulsen ons een persoonlijk inkijkje in haar reizende leven, vertelt André Rieu hoe het is om altijd op reis te zijn en toont Floortje Dessing ons Kabul vanuit een ander perspectief. Andere auteurs in de Boekenweekbundel zijn Erica Terpstra, Adriaan van Dis, Joris Linssen, Stef Biemans, Eva Rovers, Lauren Verster, Petra Stienen, Joost Conijn, Redmond O’Hanlon en Derk Bolt’, aldus de CPNB.

De bibliotheken organiseren de schrijfwedstrijd samen met reisorganisatie Djoser. Deelnemers wordt gevraagd een reiservaring van maximaal 1000 woorden te beschrijven. Juryvoorzitter Abdelkader Benali kiest de mooiste verhalen uit, en beloont ze. De schrijvers van de vijf beste, mooiste of ontroerendste verhalen worden door hem meegenomen op een ontdekkingsreis naar de drie bronnen van het literaire Marokko: Tanger Fes en Marrakech.
 
Een instructiefilmpje voor deelname aan de schrijfwedstrijd is hier te zien. De verhalen kunnen worden ingestuurd via de website van de Boekenweek, waar ook meer informatie te vinden is. Alle ingezonden verhalen zullen worden gepubliceerd op het schrijversplatform Nederland Schrijft.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie