HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ook Karmac bibliotheek in Lienden
03-02-2014
Na Waterland is Buren de tweede gemeente waarmee de leverancier van bibliotheekdiensten een overeenkomst gesloten heeft.
In maart opent Karmac Bibliotheek Service (KBS) een bibliotheek in het Kulturhus in Lienden, zo is via een persbericht bekendgemaakt. Hiervoor hebben de betrokken gemeente Buren en Karmac een overeenkomst gesloten.

Buren is de tweede gemeente waar Karmac het bibliotheekwerk overneemt. Per 1 januari van dit jaar gebeurde dat al Waterland. In Lienden gaat het om een proef van twee jaar. Sinds 1 januari 2013, toen er een einde kwam aan de samenwerking met Bibliotheek Rivierenland, moet de gemeente Buren het zonder fysieke bibliotheek stellen.

Algemeen manager van Karmac Theo Doreleijers: ‘Veel bibliotheekorganisaties kiezen er voor om vestigingen te sluiten. Wij vinden het juist belangrijk om de uitleenfunctie dicht bij de leden te houden. Zeker omdat de primaire doelgroepen, jeugd tot en met basisschoolleeftijd en senioren, in het algemeen minder mobiel zijn. Wij richten ons op de belangrijkste functie van de bibliotheek, namelijk het uitlenen van boeken. Zodoende kan ondanks de bezuinigingen toch de uitleenfunctie behouden blijven.’

De bibliotheekvestiging in het Kulturhus van Lienden zal in ieder geval 15 uur per week geopend zijn en met professionele medewerkers draaien. Doreleijers: ‘De vestiging is relatief klein en wordt eenvoudig ingericht. Toch denken wij met deze bibliotheek een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan leesbevordering en bestrijding van laaggeletterdheid.’

Deze week opent Karmac haar eerste bibliotheken in Waterland, zie daarvoor dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie