HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlaamse Stichting Lezen en Wablieft lanceren website over boeken in makkelijk Nederlands
04-02-2014
Met ingang van vandaag is de website Nederlandslezen.be online. De website is een initiatief van Stichting Lezen en Wablieft en wijst op een selectie van boeken in eenvoudig Nederlands.
Op Nederlandslezen.be wordt een selectie geboden van boeken in eenvoudig Nederlands, voor jongeren en volwassenen. Deze selectie is gebaseerd op het gespecialiseerde aanbod en op het gewone aanbod. De website is met name bedoeld voor docenten en cursisten uit het volwassenenonderwijs en de basiseducatie, zo stellen de initiatiefnemers, maar iedereen die in eenvoudig Nederlands wil lezen, kan er terecht.

De website verwijst naar titels uit verschillende genres en van een verschillende moeilijkheidsgraad. Bij elke titel vinden lezers en lesgevers, behalve de bibliografische gegevens, een korte inhoudsbeschrijving in makkelijk Nederlands en een fragment uit het boek. Voor docenten wordt bij veel titels een korte lestip gegeven.

Met de website willen Stichting Lezen en Wablieft ('Centrum voor Duidelijke Taal') lezers helpen een boek op maat te kiezen, en hen zo een positieve leeservaring in het Nederlands te bezorgen, zo stellen beide initiatiefnemers in een persbericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie