HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Merkteam VOB brengt nieuwe versie huisstijlhandboek uit
18-02-2014
Onlangs presenteerde het Merkteam van de VOB een nieuwe versie van het zogeheten huisstijlhandboek, waarin de richtlijnen met betrekking tot de landelijke huisstijl zijn vastgelegd.
Belangrijke veranderingen in het vernieuwde huisstijlhandboek (pdf) zijn volgens het Merkteam: richtlijnen met betrekking tot logo- en structuurgebruik bij diverse Bibliotheekconcepten, vestigingen en producten, hoe om te gaan met de schrijfwijze van termen als de Bibliotheek op school, de Bibliotheek op het station en bijvoorbeeld de Bibliotheek Nederland Schrijft. Verder ook richtlijnen aangaande het logogebruik bij de samenwerking met andere partners, welke kleuren waarvoor te gebruiken, wanneer schrijfwijze met een kleine of een hoofdletter B. Ook aandacht voor de vraag: Wat mag ik allemaal doen met het plectrum? Tenslotte is daarnaast de promotionele communicatie uitgebreid, aldus het Merkteam.

De vorige versie van het huisstijlhandboek (versie 3.0) dateert van oktober 2011.

Het landelijke beeldmerk en de huisstijl werden in 2009 ontwikkeld vanuit de gedachte dat het ontstaan van de landelijke formule en de landelijke digitale Bibliotheek vroeg om een eenduidig(e) landelijk beeldmerk en huisstijl

Het Merkteam is een werkgroep van de commissie Marketing van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB). Bibliotheken en Bibliotheekorganisaties dienen het landelijk Merkteam om advies of goedkeuring te vragen bij een specifieke ontwikkeling van de huisstijl. Ze kunnen ook concrete uitwerkingen voorleggen. Een keer per maand komt het team bij elkaar om te vergaderen, de huisstijl te bewaken en beslissingen te nemen over de doorontwikkeling.
Het Merkteam bestaat op dit moment uit: Carla Wilts, voorzitter (de Bibliotheek Groningen), Barbara Neugebauer (de Bibliotheek Rotterdam), Pam Miedema (Biblionet Drenthe), Ellen van Geene (de Bibliotheek Utrecht), Marieke Remans (de Bibliotheek Zuid- Kennemerland).

Zie ook de website landelijkehuisstijl.nl


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie