HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Brabant Gedicht+ luidt Bossche Boekenweek in
19-02-2014
In stadsBiEB Centrum verbeelden acht kunstenaars een gedicht van Vicky Francken.
Op zaterdag 8 maart, bij de start van de Boekenweek, presenteert de Bibliotheek Den Bosch de eerste, vernieuwde editie van de gedichtenwedstrijd Brabant Gedicht. Tijdens Brabant Gedicht+ verbeelden acht jonge Brabantse (podium)kunstenaars in stadsBiEB Centrum het gedicht ‘Het eerste ontbijt’ van Vicky Francken in film, muziek, dans en animatie. Een vakkundige jury beslist wie er met de hoofdprijs vandoor gaat: 500 euro aan prijzengeld en een optreden tijdens De Literaire Manifestatie.

Brabant Gedicht+ is een nieuwe wedstrijd voor jongeren en volwassenen tussen de 16 en 35 jaar, die in Noord-Brabant geboren zijn of er wonen. De deelnemers maken, op basis van en geïnspireerd door een vooraf geselecteerd gedicht, een uiting in een door hen gekozen (podium)kunstvorm. Dit kan een muziekstuk zijn, of een korte film, maar ook dans, theater en animatie zijn kunstvormen die tot de mogelijkheden behoren. Op die manier ontstaat kunst uit kunst.

De Bibliotheek Den Bosch heeft voor deze eerste editie van Brabant Gedicht+ acht deelnemers geselecteerd. Naast hun bewerking van ‘Het eerste ontbijt’ verzorgt Vicky Francken zelf ook een optreden tijdens de multidisciplinaire culturele avond. De in Boxmeer opgegroeide dichteres wordt beschouwd als een van de grote poëtische beloften van Nederland.

Het gedicht van Francken, winnares van Meander Dichtersprijs 2008, is hier te lezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie