HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek.nl niet als één geheel in organisatie Koninklijke Bibliotheek
20-02-2014
Bibliotheek.nl (BNL) komt niet als één geheel in de organisatie van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Dat antwoordde KB-directeur Bas Savenije op een vraag over de eerste zin in een persbericht van Bibliotheek.nl.
Die zin, ook opgenomen in het bericht dat Bibliotheekblad op 12 februari wijdde aan het BNL-persbericht, luidde: 'Binnen de structuur van de Koninklijke Bibliotheek (KB) zal geen directiepositie beschikbaar zijn voor de geïntegreerde activiteiten van Stichting Bibliotheek.nl (BNL). In goed overleg tussen KB, BNL en het ministerie van OCW is daarom besloten tot een tijdelijke inzet over te gaan van haar huidige directeur, Diederik van Leeuwen.'

Op de vraag of het niet beschikbaar zijn van een directiepositie voor BNL een natuurverschijnsel is of doelbewust KB-beleid antwoordde Bas Savenije:
'De KB-directie bestaat uit de algemeen directeur en vier sectorhoofden De vier sectoren zijn: Marketing & Diensten (frontoffice), Productie & Beheer (backoffice), Innovatie & Ontwikkeling en Bedrijfsvoering.
De werkzaamheden van BNL worden conform de randvoorwaardenbrief van OCW geïntegreerd in de KB; dat impliceert dat de diverse werkzaamheden worden ondergebracht in de sector waar ze qua aard horen. Dat zal dus meer dan één sector betreffen. M.a.w.: BNL komt niet als één geheel in de KB-organisatie. Er is dus geen functie die de leiding van alle huidige BNL-activiteiten zal omvatten.
Er is ook geen aanleiding de huidige indeling in sectoren te wijzigen; deze zal dan ook worden gehandhaafd. En de vier sectoren hebben op dit moment alle een leidinggevende.
Het antwoord op de vraag: wie stuurt in de toekomst de werkzaamheden aan die nu binnen BNL worden uitgevoerd, luidt dan dus: de algemeen directeur.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie