HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Haagse gemeenteraad wil heropening Bibliotheek Schilderswijk
21-02-2014
Sinds de sluiting van zes wijkbibliotheken is het aantal uitleningen fors gedaald.
Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad steunde gisteravond een motie van GroenLinks waarin werd opgeroepen tot het heropenen van bibliotheekvestiging Schilderswijk, zo meldt Den Haag FM. Raadslid Arjen Kapteijns (GroenLinks) zegt tegen de radio-omroep: ‘Voor de kinderen in de Schilderwijk is dit fantastisch nieuws. Ze krijgen weer een plek terug om boeken te lezen en huiswerk te maken.’

Sinds de Bibliotheek Den Haag vorig jaar zes wijkbibliotheken sloot daalde het aantal leden van 108.000 in 2011 naar 103.000 in 2013. In de buurtbibliotheek Schilderswijk worden jaarlijks nog maar 2000 boeken uitgeleend. Dat waren er 66.000.

Omroep West schrijft: ‘Bij het weer openen van een 'volwaardige wijkbibliotheek' speelde de PvdA een cruciale rol. Die partij had eerder ingestemd met het sluiten van de deuren, maar dat viel slecht bij de eigen achterban. Vandaar dat de terugkeer van de bieb weer in het nieuwe verkiezingsprogramma voor de komende periode van die partij stond. Donderdag stemden de sociaal-democraten dan ook in met een motie van GroenLinks, Haagse Stadspartij en PVV om de bibliotheek weer open te stellen. Dit ondanks dat wethouder Ingrid van Engelshoven (D66) het voorstel ontraadde.’ Volgens Van Engelshoven gaat het argument van dalende uitleningen niet op omdat een buurtbibliotheek wat anders is dan een volwaardige bibliotheekvestiging.

Zie ook de eerdere berichtgeving over sluiting van Haagse bibliotheekvestigingen, hier, hier, hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie