‘Bib aan huis’ in Sint-Pieters-Leeuw
26-02-2014
De Vlaamse bibliotheek zet voor de nieuwe dienstverlening vrijwilligers in.
De Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw, die filialen heeft in Negenmanneke, Ruisbroek, Vlezenbeek en Zuun, begint voor minder ouderen, zieken en mindervaliden de dienstverlening ‘Bib aan huis’, zo bericht Het Nieuwsblad.
Schepen Gunther Coppens van Onderwijs, Bibliotheek en Milieu zegt daarover: ‘Alle inwoners van onze gemeente moeten gebruik kunnen maken van onze bib, ook zij die zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen. Daarom deze “Bib aan huis” en leveren wij gratis boeken, tijdschriften, cd’s of dvd’s bij onze minder mobiele inwoners direct aan huis.’

De dienstverlening wordt gecoördineerd door de bibliotheek, de uitvoering ervan, het bezorgen en ophalen van materialen, wordt door vrijwilligers gedaan. Daaraan vooraf gaat een kennismakingsgesprek dat door een professionele medewerker van de bibliotheek gehouden wordt. ‘Bib aan huis’ is gratis voor alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw die lid zijn van de bibliotheek.