HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hoogvliet morgen weer open
28-02-2014
Tot aan de zomer is op de nieuwe locatie het aantal openingsuren meer dan tweemaal zoveel als op de vorige locatie het geval was.
Op 1 maart opent de nieuwe stadsbibliotheek Hoogvliet, een vestiging van de Bibliotheek Rotterdam, haar deuren. Aan het Rijkeeplein deelt de bibliotheek een nieuw pand met de Stadswinkel.

De bibliotheek op haar website: ‘De nieuwe Bibliotheek Hoogvliet is een eigentijdse stadsbibliotheek met ruime openingstijden, een uitgebreide collectie, activiteiten, computers, wifi en werkplekken. Naast een uitgebreide romancollectie, kun je in de bibliotheek onder meer gebruikmaken van tablets, een leestafel met kranten en tijdschriften en de Rotunda. In deze digitale boekenetalage kun je niet alleen alle boeken van de Bibliotheek Rotterdam bekijken, maar deze ook reserveren. Bij de Mediabar kun je terecht voor bijeenkomsten over sociale media en mediawijsheid én vind je de nieuwste gadgets. Ook zijn er in de bibliotheek computers en laptops aanwezig. Liever een eigen laptop of tablet meenemen? Ook dat is geen probleem.

Iedere week zijn er in de nieuwe stadsbibliotheek activiteiten voor kinderen en volwassenen rondom taal, lezen, schrijven en persoonlijke ontwikkeling. Ook kun je tijdens de Boekenweek, Maand van het Spannende Boek, Kinderboekenweek en Nederland Leest terecht voor leuke activiteiten.’

In het kader van een proef zijn de openingstijden van de bibliotheek tot aan de zomer meer dan verdubbeld: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur, op dinsdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 16.00 uur.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie