HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
AntiKraakBieb verruimt openingstijden
28-02-2014
Vanaf morgen is de in een leegstaand pand in Velsen gevestigde bibliotheek ook op zaterdag geopend.
AntiKraakBieb verruimt openingstijden
Dankzij vrijwilligers uit Velsen is het mogelijk om ook in het weekeinde boeken te ruilen in de AntiKraakBieb, zo laat de Bibliotheek Velsen via haar website weten. De uitbreiding van openingsuren gaat op zaterdag 1 maart in.

‘De AntiKraakBieb is geen gewone bibliotheek, maar een totaal nieuw, lowcost en duurzaam concept. Om mee te doen met de AntiKraakBieb hoef je geen lid te zijn, een boek brengen is een boek halen. Als je wel lid bent van de bibliotheek kun je er ook boeken reserveren, ophalen en inleveren. Ook kan je in de catalogus zoeken of een e-reader lenen. De eerste keer hoef je geen boek in te leveren, dan kan je gewoon een fijn boek of tijdschrift uitzoeken. Behalve heel veel kinderboeken, detectives, romantische boeken en tijdschriften heeft de AntiKraakBieb ook kinder-dvd's en leuke activiteiten rond voorlezen en knutselen’, aldus de bibliotheek.

De Velsense AntiKraakBieb, de eerste van het land, werd op 6 november 2013 geopend: een tijdelijke bibliotheek die is ondergebracht in een leegstaand pand, beschikbaar gesteld door een woningcorporatie. De AntiKraakBieb, die tevens fungeert als ontmoetingsplek voor de wijk waarin zij is gevestigd, werkt volgens een ruilhandelsprincipe: een boek brengen is een boek halen. Voorheen was de AntiKraakBieb alleen op woensdag- en vrijdagmiddag geopend, voortaan kan men er ook op zaterdag terecht, van 12.00 tot 17.00 uur .
 
Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie