HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Groenlo verhuist naar scholengemeenschap
03-03-2014
De bibliotheek krijgt in het Marianum een eigen ingang en zal er ook buiten openingstijden van de school toegankelijk zijn.
De vestiging Groenlo van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, momenteel nog gevestigd aan Het Heydenrijck, verhuist naar de locatie van plaatselijke scholengemeenschap Marianum, zo wordt bericht op de website. De gemeenteraad van Oost Gelre heeft vorige week unaniem haar goedkeuring gegeven aan de betreffende plannen van de school en de bibliotheek.

Een deel van het Marianum dateert van de jaren vijftig en zal komend najaar gerenoveerd worden. In 2015 krijgt de bibliotheek er een plek op de begane grond, waar vroeger onder andere de hoofdingang van de school was gesitueerd. De huidige collectie van de bibliotheek, ingericht volgens het winkelconcept, verhuist naar het Marianum. De bibliotheek krijgt een eigen ingang en zal daardoor ook buiten de openingstijden van de school open kunnen zijn. Door de gezamenlijke huisvesting wordt het behoud van de huidige openingstijden verzekerd. De bibliotheek denkt dat er wellicht uitbreiding van de openingsuren mogelijk zal zijn.

‘De ontmoetingsfunctie van de bibliotheek, met als centrale plek de leestafel en de tijdschriftencollectie, zal vanzelfsprekend een goede plek in de nieuwe bibliotheek innemen. Ook de in de oude vestiging succesvolle activiteiten van het internetcafé en het filmhuis blijven gewoon doorgang vinden. De locatie in het Marianum biedt hiervoor de benodigde faciliteiten’, aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie