HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Live stream uitreiking Prijs van de Jonge Jury
03-03-2014
Voor het eerst kunnen leerlingen in heel het land rechtstreeks getuige zijn van de uitreiking.
De uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury op woensdag 16 april aanstaande in De Doelen te Rotterdam tijdens de Dag van de Jonge Jury, zal overal te volgen zijn via een livestream, zo laten Passionate Bulkboek en Stichting Lezen in een persbericht weten. Het is de eerste keer dat leerlingen in heel Nederland rechtstreeks getuige kunnen zijn van de uitreiking van de prijs aan de auteur wier of wiens boek dit jaar de meeste stemmen kreeg van leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar.

Tienduizenden van hen lezen voor de Jonge Jury tussen half augustus en eind februari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken uit het jaar ervoor en brengen een stem uit op hun favoriete titels. De vijf boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Het boek met de meeste stemmen wint.

Op de Dag van de Jonge Jury lezen schrijvers voor uit eigen werk en gaan in gesprek met leerlingen. Hiernaast zijn er workshops, verschillende activiteiten in de gangen en een spetterend podiumprogramma. De Doelen wordt op deze dag bezocht door zo’n 1300 leerlingen en staat geheel in het teken van jeugdliteratuur.

Vanuit De Doelen wordt vanaf 11:00 uur telkens op het hele uur een kort verslag uitgebracht van de Dag van de Jonge Jury die dan gehouden wordt. Vanaf 14:20 wordt live geschakeld naar de Grote Zaal voor de prijsuitreiking, die dankzij de live stream via YouTube bekeken kan worden.

‘Stichting Lezen en Passionate Bulkboek willen er samen met alle scholen voor voortgezet onderwijs, bibliotheken en boekhandels, voor zorgen dat jongeren met plezier lezen en ook een mening leren vormen over de boeken die ze lezen’, aldus het persbericht.

Meer informatie voor bibliotheken is hier te vinden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie