HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BNL: uitstel introductie e-bookpluspakket
11-03-2014
Stichting Bibliotheek.nl (BNL) heeft gisteren aangekondigd dat de introductie van het e-bookpluspakket voorlopig voor onbepaalde tijd is uitgesteld.
BNL meldt te hebben besloten 'meer tijd te nemen voor een zorgvuldige introductie van het e-bookpluspakket'.

Dit betekent dat bibliotheekleden voorlopig nog alle e-books van de Bibliotheek onbeperkt kunnen blijven lezen, inclusief de meest recente titels, die in principe onder het betaalde e-bookpluspakket vallen.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het e-bookpluspakket vanaf april 2014 zou gaan gelden, gekoppeld aan een nieuwe abonnementsvorm waarbij bibliotheekleden voor 20 euro jaarlijks 18 e-books tot maximaal drie jaar oud kunnen lezen.

BNL meldt met betrekking tot een mogelijke nieuwe datum voor de start van het e-bookplusabonnement: 'Zodra wij zekerheid hebben over de nieuwe datum voor de introductie van het e-bookpluspakket delen wij die uiteraard met u.'

Overigens meldt BNL ook dat de VOB-Inkoopcommissie het Basispakket digitale content voor 2014 heeft vastgesteld, waaronder onder meer de 5000 rechtendragende e-books, die beschikbaar zijn voor bibliotheekleden. Dit is ook de belangrijkste wijziging ten opzichte van 2013. De eerdere e-bookdienst van de Bibliotheek, Public Library Online, is daarmee overbodig geworden en gaat per 1 mei 2014 offline, aldus BNL.
Ook nieuw in het pakket zijn de online cursussen van de HEMA academie, alsmede de licentie voor Bereslimme Boeken, interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Verder zijn er voor databanken, krantenarchieven, woordenboeken, de Consumentenbond en taaloefenprogramma’s ook in 2014 weer licenties afgesloten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie