HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
‘Gevaar’ thema Vlaamse Jeugdboekenweek
12-03-2014
Coördinator Stichting Lezen onderzoekt samen met Havas wat gevaarlijke boeken lezen met een kind doet.
Van 15 tot 30 maart wordt in Vlaanderen de Jeugdboekenweek gehouden. Dit jaar is het thema ‘gevaar’. Scholen, bibliotheken, boekhandels en cultuurcentra werken samen met auteurs en illustratoren bij het organiseren van activiteiten rond het grootste kinderboekenfestival van het land. Zo staan er honderden auteurslezingen op het programma, en ook expo’s, workshops en boekverkopen. In verschillende bibliotheken kunnen kinderen dankzij het steunpunt voor bibliotheken LOCUS het opdrachtenspel ‘Hoezo gevaar in de bib?’ spelen. Op 30 maart, aan het einde van de Jeugdboekenweek, reikt Boek.be de kinderboekenprijzen Boekenleeuw en Boekenpauw uit in Muntpunt, Brussel.

Maar hoe spannend is lezen nu eigenlijk? Op vrijdag 8 maart organiseerden Stichting Lezen en Havas een experiment waarbij ze een aantal kinderen vroegen om spannende fragmenten uit gevaarlijke boeken te lezen. Op basis van hoofdbewegingen, hartslag en temperatuursverandering bekeken ze wat het effect hiervan is op de kinderen. De resultaten van de test worden aanstaande donderdag 13 maart bekendgemaakt.

Samen met curator Vluchtelingenwerk Vlaanderen roept LOCUS op om iets gastvrijs te doen voor asielzoekers en vluchtelingen. Want wie in ‘gevaar’ is, slaat op de vlucht. Nog tot het najaar kunnen bibliotheken kandidaten voor de meest gastvrije bibliotheekinitiatieven indienen via Gastvrijegemeente.be. Vluchtelingenwerk en LOCUS moedigen zo de bibliotheken aan asielzoekers en vluchtelingen, en bij uitbreiding alle kansengroepen, extra gastvrij te onthalen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie