HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Barbara van Schaik nieuwe manager Stadsbibliotheken en Regionale Ontwikkeling bij Bibliotheek Rotterdam
13-03-2014
Op 1 januari 2014 is Barbara van Schaik in dienst getreden van de Stichting Bibliotheek Rotterdam als Manager Stadsbibliotheken en Regionale Ontwikkeling. 
Barbara van Schaik werkte eerder als senior manager bij uitgeverijen Reed Elsevier en Weekbladpers Media. Haar voornaamste aandachtsgebieden waren daar 'operations management, zowel strategisch als operationeel leidinggeven aan verandertrajecten, en organisatie en talentontwikkeling,' zo laat Bibliotheek Rotterdam weten.

De overstap van de uitgeverij naar de bibliotheekwereld is volgens Van Schaik een logische: 'Beide werelden draaien om kennis en informatie, en dat is een omgeving waar ik mij persoonlijk zeer toe aangetrokken voel. Tel daarbij op de snel veranderende buitenwereld (denk digitaal, denk veranderende wensen van gebruikers, denk veranderende inkomstenbronnen), en dat maakt voor mij de openbare bibliotheekwereld in het algemeen en de Bibliotheek Rotterdam in het bijzonder een zeer boeiende omgeving om aan de slag te gaan.'

De verantwoordelijkheden van Van Schaik als Manager Stadsbibliotheken en Regionale Ontwikkeling liggen met name op het gebied van 'het implementeren van het vestigingsbeleid van de Bibliotheek Rotterdam en het innoveren en verder ontwikkelen van de dienstverlening in het primaire proces van de bibliotheek',  zo meldt Bibliotheek Rotterdam. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie