HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Utrecht wil naar Neude
24-03-2014
De kans is groot dat de bibliotheek een plek krijgt in een voormalig postkantoor.
Er is inhoudelijke overeenstemming bereikt tussen de Bibliotheek Utrecht en ASR Vastgoed Ontwikkelingen voor het onderbrengen van de bibliotheek in het voormalige postkantoor aan de Neude. De bibliotheek op haar website:

‘De Bibliotheek Utrecht en ASR hebben in de afgelopen weken hard gewerkt aan een plan voor een nieuwe Centrale Bibliotheek in het oude postkantoor. De Bibliotheek Utrecht is erg enthousiast over dit plan en over de mogelijkheden die het postkantoor biedt om op die prachtige locatie een goede Bibliotheek voor alle Utrechters te huisvesten.

Naast de inhoudelijke kant - waarover overeenstemming bestaat - zitten aan dit plan ook financiële consequenties waarover een uitspraak van de gemeenteraad nodig is, voordat tot definitieve overeenstemming gekomen kan worden.

ASR en de Bibliotheek Utrecht informeren daarom nu eerst het college en de gemeenteraad.’

Op Vastgoedmarkt.nl is te lezen dat Fortis Vastgoed, de voorganger van ASR het postkantoor in 2008 via een ‘sale-and-lease-backtranscatie’ voor ongeveer 36 miljoen euro kocht. ‘Het doel was een herontwikkeling tot 6.000 m2 winkelruimte, een hotel/restaurant met negentig kamers en 2.700 m2 horeca. De gemengde ontwikkeling zou een investering vergen van 90 miljoen euro, aldus de website van ASR Vastgoed Ontwikkeling.’

Zie ook de eerder berichten over de beoogde nieuwe huisvesting van de Bibliotheek Utrecht, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie