HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Openbare Bibliotheek Amsterdam besteedt collectioneren uit aan NBD Biblion
25-03-2014
NBD Biblion en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin is vastgelegd dat NBD Biblion alle 27 vestigingen van de OBA een divers palet aan diensten op het gebied van selectie- en collectiemanagement aan gaat bieden. Het gaat hierbij om selectiewerkzaamheden voor de gehele collectie, inclusief muziek, dvd’s en speciale collecties.
De OBA bracht in 2013 haar selectiewerkzaamheden al voor een groot pakket boeken onder bij NBD Biblion. Eind 2013 heeft de OBA gevraagd of NBD Biblion de selectiewerkzaamheden voor alle media voor haar rekening kon nemen. Het uitbesteden van deze werkzaamheden levert de OBA per 1 januari 2014 een enorme besparing op.

Op 6 maart jl. werd het contract door beide partijen gertekend.

Beide partijen werken sinds jaar en dag met elkaar samen en zijn erg content met deze nieuwe overeenkomst, aldus NBD Biblion.

Henk Das, algemeen directeur van NBD Biblion: 'De OBA maakt al een geruime tijd gebruik van de dienst Selectieservice. Wij zijn erg verheugd dat men nu ook kiest voor Selectieservice Plus. Dit is voor ons een grote stap in de richting van complete dienstverlening op het gebied van selectie- en collectiemanagement.'

Hans van Velzen, directeur van de OBA: ‘Dit contract geeft ons enerzijds de zekerheid van kwaliteit en continuïteit van onze mooie collectie en levert anderzijds een forse besparing op waarmee we onze dienstverlening aan de gebruikers op peil kunnen houden.'

NBD Biblion gaat deze vorm van collectioneren nog verder doorontwikkelen.Dit betekent dat naast Selectieservice ook een breder pakket aan collectiediensten tot de mogelijkheden gaat behoren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie