HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vrijwilligersactie Bibliotheek Kennemerwaard
26-03-2014
In het kader van NLdoet gingen medewerkers van de bibliotheek aan de slag voor het Alkmaarse (moes)tuinproject De Asfalttuinen.
Vrijwilligersactie Bibliotheek Kennemerwaard
Op 21 en 22 maart vond de landelijke vrijwilligersactie NLdoet plaats, een initiatief van het Oranje Fonds waarbij mensen in het hele land zich vrijwillig inzetten voor maatschappelijke organisaties. Dat gebeurde ook bij het project De Asfalttuinen in Alkmaar, waar medewerkers van de Bibliotheek Kennemerwaard op 22 maart de handen uit de mouwen staken om te helpen dit sociaal educatief (moes)tuinproject van de grond te krijgen.

In hun functiebeschrijving wordt de nadruk gelegd op leesbevordering, media-educatie en het organiseren van workshops en tablet cafés, maar op 22 maart kwamen de medewerkers van de bibliotheek tussen de boeken vandaan om op het terrein van HAL 25 andersoortige werkzaamheden te verrichten. Deze stadsmoestuin gaat groenten produceren voor de Voedselbank Alkmaar. Het zwaarste werk was al gedaan, de plantbedden lager er al. Maar er moest nog voor gezaaid, gepoot en geplant worden, een expertise die bibliotheekmedewerkers aan het einde van de dag aan hun CV konden toevoegen.

Een woordvoerder van de bibliotheek: ‘Het was een paar uur buffelen, maar vooral ook erg leuk om te doen en het schenkt veel voldoening om mee te werken aan zo’n prachtig sociaal project’.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie