HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rudi van der Velde overleden
26-03-2014
De uitvaartplechtigheid voor de voormalig directeur van het NBLC is aanstaande zaterdag. [Update 27-03]
Rudi van der Velde overleden
Rudi van der Velde is op 14 maart jl. door een ongeluk tijdens zijn vakantie overleden, zo heeft zijn familie laten weten.

Van der Velde (geboren op 25 oktober 1937) studeerde wiskunde en natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Als student was hij medeoprichter van de Studentenvakbeweging (1963). Hij werkte enige jaren bij het onderzoek naar elementaire deeltjes, waarvoor experimenten worden verricht in het Centre Europeen de Recherche Nucleaire (CERN) te Genève.

Van 1970 tot 1980 was Van der Velde wethouder van Onderwijs en Jeugdzaken van Amsterdam. Daarna was hij adviseur Informaticabeleid bij de gemeente Amsterdam. In 1990 volgde hij Dick Reumer op als directeur van het Nederlands Bibliotheek en Lektuur Centrum (NBLC).

De uitvaartplechtigheid is op zaterdag 29 maart in Crematorium Westerveld in Driehuis en begint om 14.30 uur.

Zie ook Wolter van der Zwaans persoonlijke herinnering aan Rudi op de S.L.B.O.-website


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Ron van der Velde
29-3-2014 23:15
Beste familie van Ruud,

Hiermee wil ik jullie condoleren met het verlies van jullie geliefde Ruud, vader. Het is heel triest dat zo kort na het verlies van zijn vrouw en jullie moeder
jullie nu opnieuw geconfronteerd worden met zo´n groot verlies. Ik ben een neef van Ruud en heb hem en zijn broer Hans vnl. in mijn jeugd meegemaakt.
Veel sterkte voor de komende tijd.

Groet,

Ron van der Velde, Eygelshoven

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie