HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Job Cohen opent Bibliotheek De Hallen
31-03-2014
De nieuwe OBA-vestiging is ondergebracht in een voormalige tramremise.
Aanstaande vrijdag 4 april opent Job Cohen, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Amsterdam (OBA) de nieuwe vestiging De Hallen, zo wordt bericht op de website. De collectie van de bibliotheek is afkomstig van de Bibliotheek Kinkerbuurt, die op 26 maart voor het laatst geopend was en op deze nieuwe plek de dienstverlening voortzet. Aan de ingebruikname van de voormalige gelijknamige tramremise ging bijna twintig jaar van plannen maken en annuleren vooraf. In het pand, dat meerdere bewoners heeft, is de bibliotheek een van de eerste die voor het publiek de deuren opent: vanaf zaterdag 5 april kan het publiek er terecht.

OBA: ‘De opening van Bibliotheek De Hallen wordt gevierd met een feestelijke Open Dag. Tijdens de open dag op zaterdag 5 april zijn er in De Hallen diverse activiteiten. Vanaf 11.00 uur is de bibliotheek geopend. Om 14.00 uur is er in de bibliotheek voor kinderen vanaf 4 jaar een optreden van Jeugdtheater van Kees en Koos met de voorstelling De Boekenkast. De Fanfare van de eerste liefdesnacht trekt rond door de buurt en zal om 12.30 en 13.15 uur optreden. Bij Kunstuitleen Beeldend Gesproken is de expositie thin lines big waves te zien en is er een meet & greet met kunstenaars. Fietswinkel en –werkplaats Recyle trapt af met een verrassende BMX-show.

Vanaf januari 2013 heeft fotograaf Dick van de Berge het bouwproces vastgelegd. Van de Berge is de zoon van een tramconducteur die De Hallen nog als werkplaats in bedrijf heeft gezien. Zijn foto’s geven een goed beeld van het verbouwingsproces, van het afgraven en puinruimen tot het restaureren en renoveren van dit industriële rijksmonument. De tentoonstelling is tot eind augustus te bezichtigen in Bibliotheek De Hallen.’

De openingstijden van Bibliotheek De Hallen zijn gelijk aan die van Bibliotheek Kinkerbuurt, afgezien van de extra openingsuren op dinsdagmiddag: van 14.00 – 17.30 uur.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie