HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Finalisten provincie West-Vlaanderen in beeld
31-03-2014
In de aanloop naar de bekendmaking van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2014, op 4 april in Brussel, laat Bibliotheekblad alvast wat zien van de genomineerde bibliotheken. Tot aan de bekendmaking zullen we wekelijks twee finalisten in woord en beeld aan u voorstellen. We doen dat per provincie, in alfabetische volgorde. Deze week is het tot slot de beurt aan de provincie West-Vlaanderen, waaruit de bibliotheken van Kortrijk en Tielt door het publiek zijn genomineerd.
Bibliotheek Kortrijk
Bibliotheek Kortrijk
Bibliotheek Kortrijk

De Bibliotheek Kortrijk ligt dicht bij het marktplein en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ruimte voor fietsen is er wel, voor auto’s wat minder. De bibliotheek maakt een moderne indruk door de enorme glaspartij aan de straatkant en de doorkijk naar de midden- en onderverdieping. Binnen zijn felle kleuren oranje en groen gebruikt, maar door het grijze vloertapijt en de zachte kleuren van de balie doet het toch gezellig aan. Op diverse plaatsen zijn er meestal kleurrijke zitplekken gerealiseerd.
Het gebouw is niet modern, maar binnen oogt het wel modern, mede doordat de ruimte niet is volgepropt en de openheid benadrukt wordt. De vele flatscreens en pc’s versterken de hedendaagse indruk.
De bibliotheek is verdeeld over drie verdiepingen. Het relatief beperkte aanbod is door de aantrekkelijke opstelling goed bereikbaar. De muziekcollectie is wel heel uitgebreid.
De bibliotheek is elke doordeweekse dag open van 10.00 tot 18.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. In totaal 48,5 uur.

Bibliotheek Tielt
Bibliotheek Tielt
Bibliotheek Tielt

Ook de Bibliotheek Tielt is gunstig gelegen: vlakbij het centrum en winkelstraten, goed bereikbaar met de bus en voldoende parkeerruimte voor auto’s. Het gebouw valt niet sterk op, maar heeft wel een rustieke, moderne uitstraling.
Het interieur oogt modern en geeft een ruimtelijk gevoel. Mede door de houten vloer doet het redelijk gezellig aan. De bibliotheek is verdeeld over twee etages. Op de begane grond bevinden zich onder andere een uitnodigende zithoek en een ruime en kindvriendelijke jeugdafdeling. Op de bovenverdieping bevinden zich, naast een deel van de informatieve werken, de jongerenhoek en de dvd- en muziekafdeling. Daar is de uitstraling zakelijker, maar er staan ook mooie, kleurrijke zeteltjes voor de jongeren. De collectie is actueel, ruim en verzorgd geplaatst.
De bibliotheek is door de week open van 15.00 tot 19.30 uur en op donderdag en zaterdag ook van 9.00 tot 12.00 uur. In totaal 30 uur.

Zie ook de fotoserie met foto's van de bibliotheken van Beersel en Hoeilaart.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Marian Puype
4-4-2014 10:11
Hartstikke jammer dat  niet de publieksingang van de Tieltse bibliotheek getoond wordt. Wat we hier zien op de foto is de dienstingang. 
Via de link 'Bibliotheek Tielt' kom je niet op de catalogus van de Tieltse bibliotheek terecht, wel op die van Tielt-Winge.
De Tieltse bibliotheek is 30 uur open (niet 28,5 uur).


 


 
 
 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie