HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pilot dorpsbibliotheken wordt beëindigd
14-04-2014
Een evaluatie met de samenwerkingspartners is voor FlevoMeer Bibliotheek aanleiding om de pilot deze zomer te stoppen en niet verder uit te rollen.
Aan de op 16 april 2012 gestart pilot dorpsbibliotheken Creil en Markenesse komt komende zomer een einde en een uitrol naar andere dorpen is van de baan. Aanleiding daarvoor vormt een evaluatie van FlevoMeer Bibliotheek met de samenwerkingspartners.
 
De bibliotheek op haar website over de evaluatie: ‘Op basis van de resultaten stopt de pilot dorpsbibliotheken in de zomer van 2014 en zal het in deze vorm niet worden uitgerold naar de andere dorpen. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met peuterspeelzaalwerk en het basisonderwijs om het bibliotheekwerk in de dorpen voor 0-12 jarigen gezamenlijk op te pakken. In Marknesse vinden gesprekken plaats met zorginstelling de Markehof om te onderzoeken of er een uitleen van boeken kan komen in de Markehof voor ouderen in Marknesse.’

In het kader van de pilot kregen Marknesse en Creil een eigen bibliotheeklocatie in een al bestaande accommodatie, waarbij de huisvestingskosten door derden werden gedragen. De dorpsbibliotheek is een uitleenpunt met een selectie van boeken voor ouderen en voor jongeren onder de veertien jaar. De dorpsbibliotheken worden gerund door vrijwilligers en scholieren, ondersteund door professionals van de bibliotheek.

Zie ook dit eerdere bericht


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie