HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mensenbieb in Bibliotheek Emmen
23-04-2014
Het initiatief is bedoeld om de vooroordelen weg te nemen.
Op zaterdag 3 mei 2014 organiseert VluchtelingenWerk Noord-Nederland in de Bibliotheek Emmen een aflevering van het integratieproject De Mensenbieb, met als motto: 'verdiep je in een mens in plaats van in een boek en leen een vluchteling voor een gesprek van mens tot mens'.
Doel van dit initiatief is door ‘onverwachte’ ontmoetingen vooroordelen tussen bevolkingsgroepen en individuen weg te nemen. Dat doet de 'mensenbibliotheek' door met humor te kijken naar bestaande vooroordelen en vooral door personen aan de bezoekers ‘uit te lenen’ voor een gesprek.

De Mensenbieb is een bibliotheek vol levende boeken - personen die worden ‘uitgeleend’, met een knipoog. De Mensenbieb wil mensen met elkaar in contact brengen, vooroordelen wegnemen en de kennis van elkaar vergroten. Hiermee wil de Mensenbieb bijdragen aan een meer respectvolle samenleving.

Op 3 mei kunnen belangstellenden tussen 11.00 en 16.00 in de bibliotheek terecht voor een gesprek met een vluchteling terecht in Bibliotheek Emmen, inschrijven is niet nodig.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie