HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Scoor een Boek! scoorde goed
25-04-2014
Het Groningse project om het leesplezier bij kinderen te stimuleren had 2000 deelnemers die in tien weken tijd tezamen meer dan 14.000 boeken lazen.
De afgelopen maanden hebben tweeduizend basisschoolleerlingen uit de provincie Groningen meegedaan aan het project Scoor een Boek!, waarmee Biblionet Groningen, in samenwerking met de voetbalclub FC Groningen, het leesplezier bij kinderen wil stimuleren. In tien weken tijd bereikten zij een eindscore van 14.605 boeken, zo laat Biblionet via haar website weten.

'Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Daarom koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport. Een gouden combinatie, vindt Arend Middelveld: "Het enthousiasme spatte er bij de kinderen van af. Het is prachtig om te zien hoe sport en lezen op deze manier zo succesvol bij elkaar komen."

Voetbalclub FC Groningen leverde vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke bijdrage aan het project. Zo werden de leerlingen door middel van onder meer videoboodschappen van spelers aangespoord om te lezen. Een onderdeel dat in de bijna 100 klaslokalen zeer tot de verbeelding sprak.

Dit jaar deden aan Scoor een Boek! basisscholen mee in de gemeenten Menterwolde, Pekela, Veendam, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Ten Boer, Bedum, Bellingwedde en Oldambt. Voornemen is om het project in 2015 breder aan te bieden’, aldus Biblionet.

Zie ook de eerdere berichtgeving over het sportieve leespromotieproject: hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie