HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Witte Dame verkocht
30-04-2014
Het pand, dat gedurende zeventien jaar in eigendom was van de Bibliotheek Eindhoven en de Design Academy Eindhoven, is gisteren in bezit gekomen van Profinn.
De Bibliotheek Eindhoven en de Design Academy Eindhoven in een gezamenlijk persbericht: ‘In navolging op de eerdere aankondiging van het voornemen van verkoop van de aandelen van De Witte Dame Monumenten B.V., bevestigen de Design Academy Eindhoven en de Bibliotheek Eindhoven dat vandaag, 29 april, de verkoop definitief geworden is. De ondertekening van de koopovereenkomst heeft plaatsgevonden. De kopende partij is Profinn. Profinn vertegenwoordigt een vermogende familie uit de regio.

Met de verkoop is een einde gekomen aan een periode van 17 jaar waarin de Bibliotheek Eindhoven en de Design Academy Eindhoven eigenaar waren van dit markante pand aan de Emmasingel.
 
Doelstelling van dit eigenaarschap was destijds het verkrijgen van goede en betaalbare huisvesting ten behoeve van het onderwijs en de openbare bibliotheekfunctie in een uniek gebouw in het centrum van Eindhoven. Per saldo heeft het gebouw altijd geld opgeleverd dat ten goede kwam aan het onderwijs en de bibliotheek. Door de huidige leegstand kregen de Design Academy en de Bibliotheek geen rendement meer uit het gebouw. Door nu te verkopen, en daarbij een gunstig huurcontract te bedingen, levert het gebouw opnieuw een bijdrage aan benoemde functionaliteiten. De Design Academy en de Bibliotheek zijn verheugd met de overeenkomst die gesloten is, en blijven duurzaam gehuisvest in de Witte Dame.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie