HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Vriezenveen krijgt Taalpunt
30-04-2014
Het Taalpunt Twenterand wordt op 8 mei aanstaande officieel geopend.
In de Bibliotheek Vriezenveen, een vestiging van de Bibliotheek Twenterand, wordt volgende week donderdag het Taalpunt Twenterand geopend, zo bericht Delta FM. De openingshandeling zal worden verricht door wethouder Jan Binnenmars, die daarmee het startsein geeft voor de activiteiten van het Taalpunt. Bij die gelegenheid worden er door Taalambassadeur Erika Companje certificaten uitgereikt aan de vijftien taalvrijwilligers die inmiddels een taaltraining hebben afgesloten.

In het Taalpunt, dat voortkomt uit het project Taal voor het Leven van Stichting Lezen & Schrijven, wordt geparticipeerd door de gemeente Twenterand, Bibliotheek Twenterand, ROC van Twente en Stichting Lezen en Schrijven.

Daarnaast zijn er bij het Taalpunt alliantiepartners betrokken: de basisscholen Shalom, de Oranjeschool, de Blokstoeke en De Fontein, de stichting ZorgSaam Twenterand, Voorlees Express, GGD Twente, Taalcafé Vriezenveen, Maatschappelijk werk Noordwest-Twente, het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, TriviumMeulenbeltZorg en MEE Twente. Op 8 mei zullen de aanwezige alliantiepartners de Alliantie Taal voor het Leven ondertekenen.

Coördinator van het Taalpunt Dianne Companje op Tubantia.nl: ‘We hopen via die partijen zo veel mogelijk mensen te bereiken voor wie het Taalpunt een eerste stap kan zijn om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en om te gaan met de computer. Deelname aan de cursussen is gratis.’

Bezoekers kunnen bij het Taalpunt terecht op woensdagavond van 18.00-19.30 uur en op vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie