HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bodegravense bibliotheek keert terug naar het centrum
02-05-2014
Vanaf 12 mei kan het publiek terecht in het Evertshuis, waar onder andere ook is ondergebracht het team Rijn en Gouwe van de politie.
De vestiging Bodegraven van Bibliotheek De Groene Venen keert na ruim een jaar terug naar de Julianastraat in het centrum, zo wordt bericht op de website. De bibliotheek krijgt er een plek in het verbouwde Evertshuis, het cultureel centrum van Bodegraven.

‘De nieuwe bibliotheek heeft een nieuwe inrichting gekregen. De collectie wordt op een andere manier gepresenteerd. Meer zoals in de boekhandel, ingedeeld in werelden, waarin fictie en non-fictie door elkaar staan, de thriller naast het boek van de misdaadverslaggever. U stuit zo sneller op iets interessants waar u eigenlijk niet naar op zoek was, maar wat u vervolgens toch wilt meenemen. De boeken staan straks dus niet meer op alfabet naast elkaar in de boekenkast, maar liggen vaker op stapels of staan met de omslag in het zicht, ingedeeld in de thema’s Spanning & Actief, Liefde & Leven en Literatuur.

De openingstijden worden flink uitgebreid. De bibliotheek zal elke dag de hele dag geopend zijn. Een deel van de openingstijden is er personeel aanwezig om u van dienst te zijn. Er zullen ook zogenaamde 'Leen en Lees-uren' zijn, waarin u gebruik kunt maken van de bibliotheek zoals u gewend bent. Tijdens deze uren zijn er geen informatiemedewerkers aanwezig, maar wel gastvrouwen of -heren om u de weg te wijzen’, aldus de bibliotheek.

Het pand aan de Julianastraat wordt gedeeld met het Evertshuis, de afdeling Burgerzaken van de gemeente, Mozaïek Wonen, het Kaasmuseum en het team Rijn en Gouwe van de politie.
 
Vanwege de verhuizing is de bibliotheek 5 t/m 10 mei gesloten . Op 12 mei kan men er weer terecht, de officiële opening is op zaterdag 5 juli.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie