HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jaaroverzicht Bibliotheek Assen op YouTube
12-05-2014
De bibliotheek presenteert de wapenfeiten van 2013 in een driekwartier durende uitzending.
Directeur Hanneke Veen op de website van de bibliotheek: ‘We hebben 2013 goed afgesloten: organisatorisch, financieel en qua beleving en tevredenheid van onze klanten. Dit goede resultaat willen we in 2014 nog meer uitbouwen!’

Het bezoekersaantal van de Bibliotheek Assen steeg vorig jaar met 1% naar 301.935 bezoekers. ‘Daarmee wordt, ondanks de vroege sluiting in december van de beide filialen en het feit dat de centrale vestiging in 2013 een aantal dagen gesloten was, de stijging met 10% van 2012 vastgehouden’, zo meldt de bibliotheek.

Het aantal leden onder de achttien steeg in 2013 licht. ‘Door sluiting van de laatste wijkfilialen, de economie en gemakkelijker opzegmethoden (als gevolg van wetgeving) daalde het totaal aantal leden. De stand per 31 december 2013 is 21.621 en blijft daarmee binnen de verwachting zoals afgesproken tussen gemeentelijke subsidiegever en de bibliotheekorganisatie.’

Er werden vorig jaar meer dan een half miljoen items uitgeleend. Dat is een daling van 1% ten opzichten van 2012 (toen er 2% meer werd uitgeleend dan in 2011)

De in eigen huis geproduceerde en opgenomen uitzending over het jaarverslag, waarin Hanneke Veen in gesprek is met presentator Marc Veeningen, cabaretier Arno van der Heyden de cijfers in beeld brengt en diverse samenwerkingspartners van de bibliotheek aan het woord komen, is hier te zien.

Zie ook de uitzending over het jaaroverzicht 2012.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie