Provinciale Bibliotheek Limburg: extra studeer- en werkplekken
19-05-2014
In de aanstaande blokperiode wil men de studenten van het hoger onderwijs optimaal van dienst zijn.
De Provinciale Bibliotheek Limburg (PBL) heeft vanaf vandaag tot 28 juni 350 rustige studeer- en werkplekken voor hogeschool- en universiteitsstudenten ter beschikking. Aan de huidige 250 plekken worden er voor deze periode 100 toegevoegd.

Gedeputeerde van Cultuur, Bibliotheekwezen en Erfgoed Igor Philtjens: ‘De stille studeerplekken passen in de ambitie van de PBL om de grote groep van studenten hoger onderwijs zo goed mogelijk van dienst te zijn. Alle initiatieven om jongeren naar de bibliotheek te krijgen, verdienen onze steun. De bibliotheek is een bron van kennis, waar jongeren aan hun toekomst kunnen werken.’

Studenten kunnen zowel met de documenten uit de collecties van de PBL als met hun eigen laptop plaatsnemen op de studeer- en werkplekken. In de afdeling Informatie op de begane grond kunnen ze terecht aan de grote ronde tafel waar ook de digitale bibliotheek kan worden geraadpleegd. Het Leescafé op de eerste verdieping biedt zowel ruimte voor ontmoeting als voor rustige gesprekken. Het Auditorium is geschikt om groepsgewijs te werken. In het leslokaal op de tweede verdieping bevinden zich werktafels voor individueel gebruik. Nieuw op die verdieping is het studieplatform, waar zo’n 100 studenten een rustige werkplek hebben.