HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Helmond-Peel neemt Voorleesbus in gebruik
27-05-2014
Morgen wordt tijdens een feestelijke presentatie door Bibliotheek Helmond-Peel de zogeheten 'Voorleesbus' in gebruik genomen. 
De officiële onthulling zal om 14.00 uur verricht worden door kinderboekenschrijver Jacques Vriens en taalvirtuoos Wim Daniëls, 'te midden van een groep enthousiaste kinderen', zo meldt Bibliotheek Helmond-Peel.

De oldtimerbus (bouwjaar 1971) kon aangekocht en opgeknapt worden dankzij de financiële bijdragen van particulieren en sponsors die werden geworven bij een inzamelingsactie (pdf) eind vorig jaar. Bibliotheek Helmond: 'Vanaf de jubileumdag 14-12 jl. hebben particuliere bibliotheekleden, bedrijven en organisaties zich als “aandeelhouder in taalontwikkeling” gemeld en werd de start van de Voorleesbus voorbereid.'

Met ingang van juni gaat de bus rijden langs scholen, instellingen, speeltuinen en festivals, maar ook direct aan huis, om taal en lezen te stimuleren. Met de inzet van vrijwilligers zal de Voorleesbus de komende tijd regelmatig in het Helmondse straatbeeld verschijnen.
Bibliotheek Helmond-Peel geeft aan nog steeds financiële bijdragen te kunnen gebruiken om de bus op de weg te kunnen houden.

De Voorleesbus is mede vorm gegeven naar het voorbeeld van de Gele Verhalenbus, die Bibliotheek Deventer in augustus 2013 in gebruik nam.
De Voorleesbus is ook te vinden op Twitter.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie