HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek De Tweede Verdieping plaatst kolossale tablet
02-06-2014
De nieuwe mogelijkheid om informatie te verspreiden past bij het streven van de bibliotheek naar het bevorderen van interactiviteit en betrokkenheid van Nieuwegeiners bij hun stad.
Bibliotheek De Tweede Verdieping plaatst kolossale tablet
Bibliotheek De Tweede Verdieping heeft een nieuwe aanwinst bezoekers niet gauw over het hoofd zullen zien: een touch table die oogt als een levensgrote tablet en ook zo werkt. Bezoekers kunnen hierop actuele informatie voorbij zien komen op het gebied van gezondheidszorg en landelijk en regionaal nieuws. Ook kunnen zij die informatie zélf opzoeken en selecteren – en aanraken is toegestaan.

De bibliotheek: ‘De Tweede Verdieping zet hoog in op innovatie door nieuwe producten en diensten aan te bieden die het aanbod verruimen. Daarnaast helpen zij de functie van de bibliotheek als informatievoorziening in het huidige digitale tijdperk ondersteunen. Zo beschikt de bibliotheek over een 3D-printer en worden er tablets ingezet bij groepsbezoeken om educatie en moderne technologieën te combineren. De touch table is gerealiseerd in samenwerking met EastBridge.

Lokale informatie kan nu op een nieuwe, interactieve manier worden gepresenteerd. Daarnaast zullen er lokale apps op gaan draaien. Deze nieuwe mogelijkheid voor het verspreiden van publieke informatie sluit aan bij een van de belangrijkste doelen van De tweede verdieping: het bevorderen van de interactiviteit en betrokkenheid van Nieuwegeiners bij hun stad en hetgeen daar leeft.

De levensgrote tablet is tevens handig bij groepsbezoeken, bijvoorbeeld om dienst te doen als digitaal schoolbord. Kinderen kunnen er tijdens hun bezoek aan de bibliotheek educatieve games (serious gaming) op spelen om op een leuke manier te leren.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie