HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Overdinkel verder als servicepunt
02-06-2014
Vanwege financiële omstandigheden en teruglopende bezoekersaantallen en geringe openingstijden was een verhuizing onvermijdelijk.
De Bibliotheek Overdinkel, een vestiging van de Bibliotheek Losser, is sinds vandaag geopend in Het Trefpunt. In een persbericht op de website schrijft de bibliotheek dat het niet langer doenlijk was de bibliotheekvoorziening zoals die was in stand te houden: het bibliotheekgebruik liep terug, de kosten stegen en de openingsuren waren zeer gering. Daarom werd gekozen voor samenwoning met andere organisaties, in de vorm van een servicepunt.

Alle boeken en tijdschriften voor volwassenen en peuter- en kleuterboeken zijn overgebracht naar de nieuwe locatie, waar de jongerenruimte geschikt is gemaakt als bibliotheek. Het servicepunt is vijf dagen per week geopend, van negen uur ’s ochtends tot halfvijf ’s middags en een groot deel van de dag onbemand. Op drie middagen per week is er een medewerker van de bibliotheek aanwezig.

De bibliotheek schrijft voorts dat de medewerkers er blij mee zijn dat in deze moeilijke tijden met weinig financieel perspectief de bibliotheek gedeeltelijk toch voor Overdinkel behouden kan blijven.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie