HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Het Markiezaat een van de winnaars fondstitels Lemniscaat
04-06-2014
Ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan schenkt uitgeverij Lemniscaat aan vijftig bibliotheken al haar huidige en toekomstige fondstitels.
‘Hoera! Wij hebben zo'n collectie gewonnen en gaan er heel veel leuke dingen mee doen’, schrijft Markiezaatdirecteur Nanno Nanninga in een reactie op het winnen van de boeken. In een persbericht laat de Berg op Zoomse bibliotheek weten wat de plannen zijn:

Bibliotheek Het Markiezaat zet de geschonken boeken in een speciale Lemniscaatkast. De boeken gaan ook rouleren over verschillende vestigingen. Er zijn volop ideeën om met de collectie aan de slag te gaan. Een lokale beroemdheid leent een Lemniscaatboek en geeft dit door aan een volgende lezer. Via school lenen kinderen een boek uit de Lemniscaatcollectie. Ze maken een tekening, selfie of schrijven een reactie en die krijgen een plaatsje in de Lemniscaat Hall of Fame.

Kinderen lezen voor uit de collectie op verrassende plekken: in verzorgings- en verpleeghuizen én het asiel. Knutsel je favoriete Lemniscaatdier én win een avond met je favoriete Lemniscaatschrijver. Bij de Voorleesexpress lezen vrijwilligers voor aan kinderen die opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilligers gaan met de Lemniscaatboeken aan de slag en als afsluiting van het voorleesseizoen nodigt de bibliotheek de kinderen en vrijwilligers uit voor een voorstelling rond een boek uit het Lemniscaatfonds.

Op de boot van Bergen op Zoom naar Antwerpen lezen medewerkers van Bibliotheek Het Markiezaat voor uit hun favoriete Lemniscaatboek.’

In het kader van de jubileumactie, die een reactie is op ‘de grootschalige sluiting van bibliotheekvestigingen en de inkrimping van collecties’, schenkt Lemniscaat in totaal meer dan 40.000 boeken aan bibliotheken.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie